eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla
A londoni pénzügyi és üzleti központ, a City látképe egy napos téli napon, 2020. február 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Csütörtöktől kiürül London üzleti negyede

Hazaküldi londoni dolgozóit a Goldman Sachs és a Deutsche Bank a csütörtökön életbe lépő nagy-britanniai lezárások miatt. A londoni City más bankjai is hasonló intézkedésekre kényszerülnek.

A két nagy bank a Bloomberg szerint arról tájékoztatta dolgozóit, hogy csak a létfontosságú alkalmazottak maradhatnak az irodákban. A Deutsche 8000, a Goldman Sachs több mint 5000 alkalmazottja dolgozik Nagy-Britanniában – írja a Portfolio.

Az irodai dolgozók döntő többségének home office-ban kell dolgoznia november csütörtöktől. A Deutsche Bank várhatóan ma éjszaka tájékoztatja e-mailben azokat a dolgozókat, akik feladatukból kifolyólag ezt követően is az irodából dolgozhatnak.

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton közölte: november 5-től december 2-ig az Angliában élők csak bizonyos meghatározott indokokkal hagyhatják el otthonaikat. Ezek közé tartozik az orvosi ellátás, az alapvető szükségleti cikkek és a gyógyszerek beszerzése, a munkahelyre utazás azok esetében, akik otthonról nem tudják ellátni munkájukat, illetve a szabadtéri testedzés.

Johnson bejelentése alapján csütörtöktől a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok, valamint a pubok, a bárok és az éttermek négy hétre bezárnak, bár házhozszállításra továbbra is lehet ételt rendelni. Az iskolák és az egyetemek a zárlat idején is nyitva maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×