eur:
392.27
usd:
366.69
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Agyonlőttek egy újságírót Mexikóban

Bűnügyi riportokat készített, valószínűleg munkája miatt végeztek vele.

Agyonlőttek egy televíziós újságírót Mexikóban, az Egyesült Államokkal közös határ mellett fekvő Ciudad Juárez városában - közölték helyi idő szerint pénteken mexikói hatósági források.

A mexikói ügyészség szerint Arturo Alba Medina holttestét csütörtökön találták meg, és legalább két támadóról tudni.

Medina egyebek közt a Mexikóban és az Egyesült Államok délnyugati részén is sugárzó Multimedios Television műsorszóró társaság munkatársa volt, és több riportot készített a bűnözésről és az erőszakról is.

A Bizottság az Újságírók Védelméért (CPJ) nevű jogvédő szervezet elítélte a gyilkosságot, és azonnali, átlátható vizsgálat lefolytatására szólította fel az ország hatóságait.

Mexikó a világ egyik legveszélyesebb országa a sajtóban dolgozók számára. Idén legalább hét újságírót öltek meg az országban, és a CPJ szerint az áldozatok közt legalább négyet a munkájuk miatt.

A helyzet a legrosszabb Chihuahua államban, ahol Ciudad Juárez is található: a La Verdad de Juarez című újság szerint az elmúlt 20 évben hat újságírót öltek meg itt. Az esetek nagy része felderítetlen maradt, a megoldottakkal kapcsolatban pedig sokan úgy vélik, a hatóságok csak a bérgyilkosokat találták meg, a valódi elkövetők homályban maradtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×