eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb rekordot ért el a napi fertőzések száma Csehországban

Hétfőtől szükségállapot, amellyel újabb óvintézkedések is járnak.

Az eddigi napi rekordot mintegy 300-zal meghaladó új koronavírus-fertőzést regisztráltak pénteken Csehországban, összesen 3793 új esetet - derült ki az egészségügyi minisztérium szombat reggeli kimutatásából.

Változatlanul emelkedik a kórházban kezelt személyek és az elhunytak száma is. Pénteken már 1134 személy volt kórházban, közülük 221 állapotát minősítették súlyosnak az orvosok, azaz lélegeztetőgépre szorulnak. A Covid-19 betegséggel összefüggésben eddig elhunytak száma pénteken 12-vel 699-re emelkedett. Ezen a héten minden nap tíz felett volt az elhalálozások száma.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg már 42 ezer 320. A járvány márciusi kezdete óta több mint 78 ezer személynél mutatták ki a fertőzést, az esetek többségében azonban a betegség enyhe lefolyású volt.

Hétfőtől Csehországban 30 napos szükségállapot lép érvénybe, amely megteremti a jogi feltételeket a kormányzat számára a gyorsabb és hatékonyabb intézkedések meghozatalához.

Az általánosan romló járványhelyzet miatt pedig újabb óvintézkedések lépnek életbe. A legveszélyeztetettebb régiókban egyelőre két hétre a középiskolák is áttérnek a távoktatásra. A vendéglők és a szórakoztatóhelyek este tízkor bezárnak, a sportrendezvényeket pedig csak nézők nélkül lesz szabad megtartani. Zárt termekben legfeljebb tíz, nyitott helyeken pedig maximum húsz személy vehet részt egy-egy rendezvényen. Ez az istentiszteletekre is vonatkozik.

Zárt terekben és a közlekedési eszközökön továbbra is kötelező a szájmaszk viselete.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×