eur:
394.4
usd:
371.39
bux:
66942.82
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Portfolio.hu

Koronavírus-járvány: vörösben Európa

A világon csúcsközelben stagnál a megerősített megbetegedések száma, de a járvány gyorsulása alapján az első számú góc újra Európa.

A világ járványgörbéje csúcsközelben stagnál, de a magas esetszámok mellett egyre több ország futhat bele a tesztelési kapacitások korlátjába, ahogyan ez Magyarországon történt, ezért a globális összesítésből felépülő járványgörbe különösen bizonytalan – írja a Portfolio.

A világ fő gócpontjai közül az Egyesült Államokban szeptember közepén megfordult a csökkenő trend, és újra stabilan 40 ezer feletti napi esetszámot jelentenek a hatóságok. Ha viszont Európa országainak napi esetszámait összeadjuk, az már meghaladja az Egyesült Államokét, ráadásul a növekedés továbbra is erőteljes. Spanyolország és Franciaország csúcsai mellett Nagy-Britanniában is fékezhetetlennek látszik a járvány.

Az elmúlt egy hónapban Európában volt erőteljes gyorsulás, emellett Oroszországban is a második hullám váratlanul nagy erővel tört fel, illetve Kanadában is gyorsan növekvő esetszámokat láthatunk.

Dél-Amerikában az északibb országokban inkább mérséklődést láthatunk. Indiában a mérséklődés ellenére még mindig 80 ezer feletti fertőzést regisztrálnak naponta, ezzel továbbra is legtöbb esetszámot hozza. Október közepére, végére nagyjából 8-8 millió regisztrált eset lesz az Egyesült Államokban, illetve a világ második legnépesebb országában egyaránt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×