eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Koronavírus-tesztre vett mintákat vizsgálnak az indiai Szrinagarban 2020. szeptember 7-én. Az 1,3 milliárd lakosú Indiában a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma 1133 emberrel rekordot döntött, a fertőzöttek száma 4,28 millióra nőtt, ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.
Nyitókép: MTI/EPA/Farúk Hán

Vészjósló uniós felszólítás: ez lehet az utolsó esélyünk

Az Európai Bizottság felszólította az uniós tagállamokat, azonnal vezessenek be szigorúbb korlátozó intézkedéseket, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány második hullámát.

Sztella Kiriákidész egészségügyért felelős uniós biztos kijelentette, hogy az új fertőzöttek száma masszívan nő az EU-ban, így a tagországoknak további és azonnali korlátozó intézkedéseket kell bevezetniük, és szigorúan kell ügyelniük azok betartatására.

"Ez lehet az utolsó esélyünk, hogy elejét vegyük a tavaszi állapotok megismétlődésének"

- hangsúlyozta.

Fontosnak nevezte továbbá, hogy a 27 tagállam összehangoltan vezessen be korlátozásokat, és ne oldja fel azokat korán, mivel "a vírus terjedésének felgyorsulása azt jelzi, hogy az intézkedések vagy nem voltak hatékonyak, vagy pedig nem hajtották végre őket a megfelelő módon."

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányoknak fel kell lépniük a járvánnyal kapcsolatos álinformációk és összeesküvés-elméletek ellen.

A kormányoknak emellett minél hamarabb kell cselekedniük, hogy elkerüljék a teljes lezárásokat, mivel azok "csak károkat okoznak a gazdaságnak és rossz hatással vannak a lakosság mentális egészségére is".

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×