eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Továbbra is drámai a helyzet Ukrajnában

Változatlanul gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány, csaknem kétezer új beteget jelentettek, és az elmúlt napon rekordszámú, 49 haláleset történt.

Előző nap az igazolt fertőzöttek száma 1974 új esettel 112 059-re, az elhunytaké pedig a járvány kitörése óta az eddigi legnagyobb számú napi 49 halálos áldozattal 2403-ra nőtt, miközben eddig 54 217-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napon 763-an. Jelenleg 55 439 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1162-vel nőtt egy nap alatt. Az egy nap alatt azonosított fertőzöttek esetében az eddigi legmagasabb növekmény 2328 volt augusztus 21-én, az elhunytak számát tekintve pedig 40, augusztus 19-én.

A legtöbb új beteget, 220-at - továbbá négy újabb halálos áldozatot - az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosból, Kijevből jelentették, a második legtöbbet, 218-at és öt elhunytat pedig a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből.

A fővárosban az igazolt fertőzöttek száma 12 468-ra, az elhunytaké 178-ra nőtt.

Az ország legfertőzöttebb régiójában, a nyugat-ukrajnai Lviv megyében 203 új fertőzéses esetet és hét új halálos áldozatot jegyeztek fel. Velük együtt az azonosított fertőzöttek száma elérte a 13 763-at, az elhunytaké a 374-et.

Kárpátalján az eddig igazolt fertőzöttek száma 82 új esettel 7225-re, az elhunytaké három újabb halálos áldozattal 252-re nőtt, miközben eddig 3125-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter közölte, hogy az elmúlt napon 453 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani. Ez is megközelítette a korábbi legmagasabb számot: augusztus 20-án 487 Covid-19-beteg került kórházba - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A miniszter tájékoztatott arról, hogy szeptembertől csak a vörös besorolású településeken nem kezdődhet meg a tanítás az iskolákban. A zöld és a sárga zónába sorolt helyeken a tanárok taníthatnak szájmaszk viselése nélkül a szükséges távolságtartás betartása vagy arcvédőpajzs használata mellett. Az alsó tagozatos gyermekeknek, vagyis az 1-4. osztályba járóknak nem lesz kötelező a maszkviselés. A tárca azt tanácsolja, hogy lehetőleg a gyerekek minél kevesebbet cserélődjenek az osztálytermekben, vagyis minden órát az osztályoknak ugyanabban a teremben tartsanak. Ukrajnában az augusztus elején bevezetett új adaptív karanténrendszer alapján színes zónákba osztja a kormányzat az ország régióit, illetve településeit az ottani betegszám és a kórházi ágyak leterheltsége alapján.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×