eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki elnökjelölt szavazata leadása előtt a fehéroroszországi elnökválasztáson Minszkben 2020. augusztus 9-én. A választáson öt jelölt indul, de a 26 éve hatalmon lévő Aljakszandr Lukasenkával szemben csak Szvjatlana Cihanouszkajának, a fogva tartott ellenzéki Szjarhej Cihanouszki vlogger feleségének van esélye.
Nyitókép: MTI/EPA/Marina Szerebriakova

Cihanouszkaja nem indul újra, ha ismét voksolást tartanak

Szvjatlana Cihanouszkaja, az augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztás ellenzéki jelöltje nem indul ismét az elnöki posztért, ha hazájában új voksolást tartanak - derül ki a politikus által pénteken adott interjúból.

"Nem tervezem, hogy magam indulok" - válaszolta arra a kérdésre, hogy ő vagy férje megméretteti-e magát az államfői posztért, ha új választás lesz Fehéroroszországban. Cihanouszkaja az augusztus 9-én tartott voksoláson is úgy lett jelölt, hogy májusban bebörtönzött férje, a hazájában ismert videóblogger, Szjarhej Cihanouszki helyett indult.

Arra a kérdésre, hogy elege van-e a politikából, úgy felelt: "több mint elegem".

A Litvániába menekült ellenzéki jelölt a héten azt nyilatkozta, hogy kész vezetni az országot. Az ellenzék szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csalt a választáson, és így sikerült a hivatalos adatok szerint a voksok több mint 80 százalékát megszereznie. A szavazás után tömegtüntetések kezdődtek országszerte. Cihanouszkaja szerint tiszta és szabad választás állíthatja helyre a rendet az államban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×