eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 89. születésnapját másnap ünneplő feleségét látogatja meg egy arcvédő műanyag pajzsot viselő 83 éves férfi az újranyitott madridi Orpea Aravaca idősotthonban 2020. június 8-án, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének második szakaszában. A spanyol fővárosban március 8. óta 6007 nyugdíjasotthonban élő ember halt meg.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Mariscal

Újra felperzseli Spanyolországot a koronavírus

Itt a második tetőzés, egy nap alatt 3715 új fertőzött.

Az elmúlt 24 órában 3715 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Spanyolországból szerdán, ez a szám a kijárási korlátozások júniusi feloldása óta a legmagasabb.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint a legtöbb új fertőzöttet, 1535-öt Madridból jelentették, ezt követi Baszkföld és Aragónia.

A Covid-19 betegségnek 14 új halálos áldozata van, ez a szám kevesebb, mint az előző nap jelentett 21. Az elmúlt héten összesen 131 halálozást regisztráltak.

A minisztérium mindazonáltal leszögezte, a magas esetszámok a több tesztelésnek tulajdoníthatók, és az országban nem tapasztalható a vírus második hulláma. A tárca szerint a gócok mintegy 43 százaléka közösségi összejövetelekhez, 20 százalékuk pedig munkahelyekhez köthető.

Nyugat-Európában Spanyolországban a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek száma, az országgal szemben több állam visszaállította a beutazási korlátozásokat.

A spanyol egészségügyi hatóságok augusztus elején beismerték, hogy nem sikerült "tökéletesen" megakadályozniuk a vírus terjedését.

Az országban több régióban különböző mértékű korlátozásokat léptettek életbe, sok helyen ismért bezártak az éjszakai szórakozóhelyek.

Az országban a regisztrált fertőzöttek száma átlépte a 360 ezret, a vírus okozta Covid-19 betegségben már 28 670-en haltak meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×