INFORÁDIÓ 
2020. július 9. csütörtök
Lukrécia

horvátország

traffipax

sebességmérés

Horvát rendőr ellenőrzi egy járművezető okmányait Zágrábban 2020. március 24-én. Horvátországban mozgást korlátozó intézkedéseket vezettek be, részleges boltzár lépett életbe, bezártak az éttermek és a kávézók, valamint betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket.

Újabb veszély leselkedik a Horvátországba nyaralni indulókra

Infostart

A meglévők mellé 28 helyszínen telepítettek Horvátországban forgalomellenőrző kamerákat, amelyek nemcsak képrögzítésre, hanem sebességmérésre is alkalmasak.

A horvát hatóságok elsődleges célja az új telepítésekkel a nemzetközi forgalmat is bonyolító útvonalakon a közlekedésbiztonság növelése. Ennek megfelelően Zadar, Šibenik-Knin, Split-Dalmácia, Vukovar-Srijem, Lika-Senj, Brod-Posavina és Požega-Slavonia útjain 28 helyszínen telepítették az új eszközöket – írja a kreszvaltozas.hu.

A sebességmérő kamerák más jogsértések rögzítésére is alkalmasak, így detektálhatják a biztonságiöv használatának az elmulasztását, a kézből való mobiltelefonhasználatot, a szabálytalan előzést és a záróvonalátlépést.

Az új eszközök közül kettőt már tavaly nyáron felszereltek, ezekkel tesztelték a képességeket. Bő két hónap alatt 50 ezer forgalmi szabálysértést rögzítettek, tehát naponta több mint 800-at. Josip Mataija, a horvát Belügyminisztérium szakembere elmondta, hogy a technika telepítésével nem a büntetés a céljuk, hanem a megelőzés. Az eddigi tapasztalatok alapján arról számolt be, hogy az automata sebességellenőrző eszközökkel felszerelt útvonalakon 17 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma.

Az új telepítésű eszközökből a legtöbb, tíz darab Lika-Senj megyében található, mert itt haladnak át legfontosabb nemzetközi útvonalak.

Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018