eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Horvát rendőr ellenőrzi egy járművezető okmányait Zágrábban 2020. március 24-én. Horvátországban mozgást korlátozó intézkedéseket vezettek be, részleges boltzár lépett életbe, bezártak az éttermek és a kávézók, valamint betiltották az 5 főnél nagyobb összejöveteleket.
Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Bat

Újabb veszély leselkedik a Horvátországba nyaralni indulókra

A meglévők mellé 28 helyszínen telepítettek Horvátországban forgalomellenőrző kamerákat, amelyek nemcsak képrögzítésre, hanem sebességmérésre is alkalmasak.

A horvát hatóságok elsődleges célja az új telepítésekkel a nemzetközi forgalmat is bonyolító útvonalakon a közlekedésbiztonság növelése. Ennek megfelelően Zadar, Šibenik-Knin, Split-Dalmácia, Vukovar-Srijem, Lika-Senj, Brod-Posavina és Požega-Slavonia útjain 28 helyszínen telepítették az új eszközöket – írja a kreszvaltozas.hu.

A sebességmérő kamerák más jogsértések rögzítésére is alkalmasak, így detektálhatják a biztonságiöv használatának az elmulasztását, a kézből való mobiltelefonhasználatot, a szabálytalan előzést és a záróvonalátlépést.

Az új eszközök közül kettőt már tavaly nyáron felszereltek, ezekkel tesztelték a képességeket. Bő két hónap alatt 50 ezer forgalmi szabálysértést rögzítettek, tehát naponta több mint 800-at. Josip Mataija, a horvát Belügyminisztérium szakembere elmondta, hogy a technika telepítésével nem a büntetés a céljuk, hanem a megelőzés. Az eddigi tapasztalatok alapján arról számolt be, hogy az automata sebességellenőrző eszközökkel felszerelt útvonalakon 17 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma.

Az új telepítésű eszközökből a legtöbb, tíz darab Lika-Senj megyében található, mert itt haladnak át legfontosabb nemzetközi útvonalak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×