eur:
393.38
usd:
367.83
bux:
66325.88
2024. április 24. szerda György
Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án. A Kínában felbukkant, tüdőgyulladást okozó új koronavírus olaszországi fertőzöttjeinek száma elérte a 374-et, a halálozásoké a tizenkettőt.
Nyitókép: Maszkos egészségügyi dolgozó a fertőző betegségekre szakosodott római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. február 26-án.. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

Nem várta meg a mentőt a koronavírus-gyanús beteg Pestszentlőrincen

Délben még a mentőre várt a kerületben élő beteg, aztán elhagyta az izolációt - számolt be a fejleményekről a 18. kerület polgármestere. Jelenleg keresik.

Mentővel vittek volna el a 18. kerületi Zsebők Zoltán szakrendelőből egy koronavírus-gyanús beteget pénteken délelőtt, de a holland állampolgárságú, magyarul beszélő férfi elment a háziorvosi elkülönítőből, nem várta meg a mentőt - írta az Index Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármesterének Facebook posztjára hivatkozva.

Amint arról korábban mi is beszámoltunk, a váróban tartózkodók adatait felvették, a fertőzésgyanús beteget elkülönítették, a protokollnak megfelelően a mentőt is kihívták. Az épület második emeletét azóta lezárták, és fertőtlenítik, számolt be a történtekről több olvasó is az Indexnek.

A polgármester nemrégiben a Facebookon élő adásban mondta el, amit azóta sikerült kideríteniük a betegről.

A férfi a kerületben élő holland állampolgár. Fejfájásra, valamint magas lázra panaszkodott. „Elmondta azt is, hogy van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust. Miután kivizsgálták, sajnálatos módon önkényesen távozott a szakrendelőből.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×