INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

holttest

eltűnés

india

Megtalálták az eltűnt kávékirály holttestét

Infostart / MTI

Egy dél-indiai folyóban bukkantak rá halászok, a férfi hétfőn este tűnt el. A sikeres, India egyik leggazdagabbjának számító üzletember a helyi média szerint depresszióval küzdött.

Egy dél-indiai folyóban találták meg halászok a hétfőn este eltűnt indiai "kávékirály", V.G. Sziddhartha holttestét - jelentette be szerdán az indiai rendőrség, amely öngyilkosságot valószínűsít.

Az 57 éves üzletember nevéhez fűződik az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb indiai sikertörténete. Sziddharta, akinek családja 130 éve foglalkozik kávékereskedelemmel, 1996-ban megalapította a Cafe Coffee Day Enterprises Ltd. nevű céget, napjaink legnagyobb indiai kávéházláncát, amelynek 1700 kávézója működik szerte a világon, főleg Indiában, de vannak üzletei például Ausztriában és Csehországban is.

Az üzletláncot a kávékultúra első számú népszerűsítőjeként tartják számon az alapvetően teafogyasztó Indiában.

A mágnás - India egyik leggazdagabb embere - azt mondta családjának, hogy a hegyekbe megy kikapcsolódni, ehelyett sofőrjével a dél-indiai Mangaluru város környékére vitette magát, ahol kiszállt a Netravati folyó hídján és úgymond telefonálni ment. A kocsijához azonban nem tért vissza, és a sofőr nem találta sehol a hídon. Holttestét másfél nappal később a hídtól 500 méterre találták meg halászok a folyóparton.

Az indiai média szerint Sziddhartha depresszióban szenvedett azóta, hogy két éve az adóhatóság razziákat tartott kávébirodalma irodáiban. Úgy tudni, hogy nemrég tárgyalásokat kezdett az amerikai Coca-Cola konszernnel cége egy részének eladásáról.

Az áruházlánc elnökségének röviddel a halála előtt küldött levelében az üzletember arra panaszkodott, hogy egy meg nevezett magán tőkebefektető és az adóhatóság szorongatja.

Mint írta, hibákat követett el, de senkit sem akart becsapni vagy félrevezetni, egyszerűen "kudarcot vallott vállalkozóként".

A kávékirály egy volt indiai külügyminiszter lányát vette feleségül, az egyik legjobb kapcsolati hálóval rendelkező indiai üzletembernek számított.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018