eur:
394.15
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Twitter

Meghalt a nő, akit a levegőben kiszippantott a nyomás egy repülő betört ablakából

Kényszerleszállást kellett végrehajtania Philadelphiában a Southwest Airlines légitársaság egyik New Yorkból induló gépének, miután a levegőben betörte az egyik ablakot egy, a felrobbant motorból letörő alkatrész és meghalt egy utas, heten megsérültek.

A légnyomáskülönbség félig kiszippantott egy embert az ablakon - mondta az utas egyik hozzátartozója. A nőt az utastársai rángatták vissza kabinba. Úgy tudni, a szerencsétlenül járt utas percekig kilógott az ablakon, mert csak nehezen, sokadik próbálkozásra tudták behúzni. Az utasok pánikba estek, sikítoztak és kiabáltak.

Később közölték: a nő életét vesztette a balesetben. Sajtóhírek szerint az áldozaton kívül még hét sérültje van a balesetnek.

Philadelphia, 2018. április 18.
Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség által közreadott képen szakértő vizsgálja a Southwest Airlines 1380-as járatának felrobbant hajtóművét a Philadelphiai Repülőtéren 2018. április 17-én, miután a gép kényszerleszállást hajtott végre. A New Yorkból a dallasi Love Fieldbe tartó járat hajtóműve repülés közben robbant fel, a gép ablakai betörtek, a balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette. (MTI/EPA/NTSB)
Philadelphia, 2018. április 18. Az Amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség által közreadott képen szakértő vizsgálja a Southwest Airlines 1380-as járatának felrobbant hajtóművét a Philadelphiai Repülőtéren 2018. április 17-én, miután a gép kényszerleszállást hajtott végre. A New Yorkból a dallasi Love Fieldbe tartó járat hajtóműve repülés közben robbant fel, a gép ablakai betörtek, a balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette. (MTI/EPA/NTSB)

Az egyik utas élő közvetítést indított az eset után a Facebookon.

A Southwest Airlines közölte: a hajtómű fatális robbanása okozta a keddi balesetet egy olyan gépen, amit előző vasárnap vizsgáltak át. Korábban sem az érintett repülővel, sem a hajtóművével nem volt semmilyen gond - írta a Reuters.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal előzetes vizsgálatai szerint a hajtómű 24 turbinalapát egyike hiányzott.

A légitársaság 51 éves történetében ez volt az első ilyen baleset.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×