eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Soros bekavart a francia választásba?

A Nézőpont Intézet szerint Soros György magyar származású amerikai üzletemberhez köthető csoportok avatkoztak be a francia elnökválasztás menetébe.

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en azt mondta, információk szerint az Avaaz nevű szervezet aktivistái vettek részt az akcióban, akiket a Soros Györgyhöz köthető Moveon online csoport támogat.

Az Avaaz több tízezer aktivistája vett részt a kampányban, plakátokat ragasztottak át, online felületen buzdítottak Macronra szavazásra, és a kampánycsendet megsértve SMS-ben buzdítottak voksolásra - közölte.

Macronnal kapcsolatban Deák Dániel megjegyezte: centristaként aposztrofálják, de liberálisnak számít, mert kiáll "mindenféle emberi jogok mellett" és a globális pénzügyi tőke érdekeit helyezi előtérbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×