eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Véletlenül fegyvert vitt a repülőgépre, senki sem vette észre

Véletlenül fegyvert vitt a repülőgépre, senki sem vette észre

Egy szabadságra utazó rendőrnő véletlenül a kézipoggyászába tette saját fegyverét, és gond nélkül eljutott vele Tajvanra. A Los Angeles-i repülőtér biztonsági ellenőrzésén nem akadt fenn, csak a tajpeji átszállásnál derült fény a gondatlan csomagolásra - és biztonsági ellenőrzésre.

Noell Grant a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérről indul a családjával thaiföldi nyaralásra, és

saját pisztolyát hat lőszerrel együtt véletlenül becsomagolta

a kézipoggyászába. Majd gond nélkül átjutott a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, és csak a tajvani átszállásnál jött rá, hogy van nála olyasmi, aminek egy repülőúton nem lenne szabad - írja a BBC.

A helyi hatóságok azonnal közölték, hogy az ügy tisztázásáig nem hagyhatja el az országot. Az amerikai szövetségi hatóságok már elismerték, hogy súlyos hiba történt az amerikai biztonsági ellenőrzésnél, és hogy az eset valóban megtörtént. 

A 42 éves rendőrnő, aki a Santa Monica-i egységnél szolgál, a magánfegyverét, nem a szolgálati pisztolyát vitte magával a nyaralásra. Egyelőre csak a családja utazhatott tovább, nem vették őrizetbe ugyan, de nem hagyhatja el a  szigetországot. Azt egyelőre nem tudni, hogy indatank-e majd ellene fegyelmi eljárást az amerikai rendőrségen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×