INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Véletlenül fegyvert vitt a repülőgépre, senki sem vette észre

InfoRádió
Egy szabadságra utazó rendőrnő véletlenül a kézipoggyászába tette saját fegyverét, és gond nélkül eljutott vele Tajvanra. A Los Angeles-i repülőtér biztonsági ellenőrzésén nem akadt fenn, csak a tajpeji átszállásnál derült fény a gondatlan csomagolásra - és biztonsági ellenőrzésre.

Noell Grant a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérről indul a családjával thaiföldi nyaralásra, és

saját pisztolyát hat lőszerrel együtt véletlenül becsomagolta

a kézipoggyászába. Majd gond nélkül átjutott a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, és csak a tajvani átszállásnál jött rá, hogy van nála olyasmi, aminek egy repülőúton nem lenne szabad - írja a BBC.

A helyi hatóságok azonnal közölték, hogy az ügy tisztázásáig nem hagyhatja el az országot. Az amerikai szövetségi hatóságok már elismerték, hogy súlyos hiba történt az amerikai biztonsági ellenőrzésnél, és hogy az eset valóban megtörtént. 

A 42 éves rendőrnő, aki a Santa Monica-i egységnél szolgál, a magánfegyverét, nem a szolgálati pisztolyát vitte magával a nyaralásra. Egyelőre csak a családja utazhatott tovább, nem vették őrizetbe ugyan, de nem hagyhatja el a  szigetországot. Azt egyelőre nem tudni, hogy indatank-e majd ellene fegyelmi eljárást az amerikai rendőrségen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk