eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Váratlan fordulat: Trump ma újra elrendeli a beutazási tilalmat

Váratlan fordulat: Trump ma újra elrendeli a beutazási tilalmat

Donald Trump ma aláírja azt a rendeletet, amellyel újra korlátozza a beutazást az Egyesült Államokba - jelentette be tanácsadója, Kellyanne Conway.

Az új korlátozó rendeletre azért van szükség, mert az amerikai elnök előző döntését felülírta egy szövetségi bíróság. Az eredeti jogszabály felfüggesztette az Egyesült Államok menekültügyi programját és megtiltotta a beutazást hét muszlim többségű országból. Emiatt tumultuózus jelenetek játszódtak le a repülőtereken, érvényes vízummal rendelkező utasokat fordítottak vissza, teljes volt a fejetlenség - írja a BBC.

Az új szabályozás szövege még nem ismert, de Kellyanne Conway a Fox Newsnak elárulta, hogy a tiltólistáról lekerül Irak, így csak Irán, Líbia, Szíria, Szomália, Szudán és Jemen polgárai nem léphetnek be az országba 90 napig. Az AP úgy tudja, a tiltás nem érvényes azokra, akik már vízummal vagy zöldkártyával rendelkeznek. 

Menekülteket 120 napig nem fogad
az Egyesült Államok, de a szíriai migránsokra nem vonatkozik a korlátozás. 

Az új szabályozás március 16-án lép életbe. A tíznapos haladék segíthet elkerülni a kaotikus helyzeteket a határátkelőkön, elsősorban a repülőtereken. Ezzel a korábbi jogi kifogások egy részét is meg tudják előzni, de így is marad támadási felület.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×