eur:
395.26
usd:
371.68
bux:
66273.8
2024. április 16. kedd Csongor
Hatalmas robbantás az Egyesült Államokban - videó

Hatalmas robbantás az Egyesült Államokban - videó

Látványos megoldással bontották el Atlanta egyik ikonikus épületét, a nagy jégkockát: a levéltár épülete veszélyessé vált, és inkább felrobbantották, hogy helyet teremtsenek az új igazságszolgáltatási központnak.

A 14 emeletes épületet 1965-ben építették, és az egyik legmodernebbnek számított a maga korában, sőt turistalátványossággá vált az üveg-márvány kocka. Az idő azonban eljárt felette, kiderült, hogy elkezdett süllyedni, és 40 millió dollárba került volna a megmentése. Ezért úgy döntöttek, inkább elbontják, és a helyére építik Georgia állam új bírósági központját.

Az épület 2012 óta elhagyatott volt, csak a parkolóját használták, illetve filmekben szerepelt díszletként. Mindez azonban már csak történelem, mert az épületet vasárnap felrobbantották. A detonációról természetesen több videofelvétel is készült.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:47
×
×
×
×