eur:
392.55
usd:
365.52
bux:
66622.24
2024. április 26. péntek Ervin

Lemond Victor Ponta román miniszterelnök

Lemond Victor Ponta román miniszterelnök a nap folyamán - jelentette be szerdán a bukaresti kormánykoalíció fő erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.

A hírt Victor Ponta miniszterelnök is megerősítette. Dragnea közölte, azért döntött a miniszterelnök a lemondás mellett, mert a szociáldemokraták koalíciós partnere nem akart felelősséget vállalni, és nem értették meg, hogy nem lehet a társadalomtól elszakadva politizálni.

Dragnea a kormánykoalíció kisebbik partnerére, a Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) vezetőjére, Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettesre utalt, aki ellen már a múlt héten tüntetések voltak, miután egy felvezető rendőr életét vesztette a miniszterelnök-helyettes egyik útja idején. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy Oprea törvénytelenül használt rendőri felvezetést.

Kedden este az emberek ismét tüntettek, miután péntek este több mint 30-an vesztették életüket egy bukaresti szórakozóhelyen kitört tűzben. A román média szerint mintegy 25 ezren követelték a kormány, a belügyminiszter és a kerületi polgármester lemondását.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×