eur:
394.71
usd:
369.8
bux:
65522.79
2024. április 23. kedd Béla

Száz helikoptert vesz az Airbustól egy kínai lízingcég

Száz helikopter vételéről állapodott meg az Airbus Helicopters-szel (korábbi nevén Eurocopter) a kínai CM International Financial Leasing (CMIFL) cég - közölte a gyártó a honlapján.

A H125-ös és H130-as helikoptereket az Airbus öt év alatt szállítja le a kínai lízingcégnek, az első tíz darab 2016-ban érkezik meg. Wang Rong a CMIFL elnök-vezérigazgatója azt mondta, a jogszabályok enyhítésével fellendülhet a helikopterpiac Kínában, a lízingcég elsősorban közforgalmi légitársasognak és mentőszolgálatoknak akarja bérbe adni a helikoptereket.

Az üzlet értékét az Airbus nem hozta nyilvánosságra.

A CMIFL Kína egyik vezető befektető cégének, a China Minsheng Investmentnek a tulajdona.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×