eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nagy-Britannia kiképzőket küld Ukrajnába

Nagy-Britannia kisebb létszámú kiképző egységet küld Ukrajnába az ukrán hadsereg felkészültségének erősítésére - mondta kedden a brit miniszterelnök.

David Cameron, aki a londoni parlament alsóházának bizottsági elnökeiből álló összekötő testület kérdéseire válaszolt, a kedd esti meghallgatáson közölte azt is, hogy London "hadszíntéri hírszerzési támogatást" is nyújt Ukrajnának. Cameron nem fejtette ki részletesen, hogy ez mit jelent.

A konzervatív párti kormányfő szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök pontosan tudja, hogy a NATO elkötelezett a tagországok kollektív védelméről szóló 5. cikkely mellett, például abban az esetben, ha a balti országokat valamilyen formájú agresszió éri. A NATO az esetleges támadás formájához igazítja az ellenlépéseket: ha kibertámadásról van szó, akkor kibervédelmi támogatást nyújt az érintett tagállamnak - mondta a brit miniszterelnök.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×