eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szíria - Merénylet Aszad szülőfalujában

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombaton a szíriai Kardahában, Bassár el-Aszad elnök szülőfalujában, legalább négy ember halálát okozva - jelentette be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH)

Az OSDH szerint a Latakia tartományban lévő Kardaha faluban egy kórház pakolójában robbant egy gépkocsiban egy pokolgép, ennek következtében legalább négy ember vesztette életét, többen megsebesültek. E forrás szerint két katona, egy ápoló és egy kórházi alkalmazott esett áldozatul a detonációnak. A hírt a szíriai állami televízió is közölte részletek említése nélkül.

Ez a merénylet azért figyelemre méltó, mert erről a településről származik a síita alavita kisebbséghez tartozó Bassár el-Aszad elnök (a szíriaiak többsége szunnita muzulmán), ezen a helyen van eltemetve a mostani államfő apja, Háfez el-Aszad néhai elnök. A hírgynökségek megjegyzik: a felkelők az utóbbi napokban néhány rakétát kilőttek ugyan Kardahára, de először fordult elő, hogy a település szívében követnek el merényletet.

Az OSDH szombaton közölte azt is, hogy a szíriai kormányerők és milíciák három nappal korábban, február 17-én legalább 48 szíriait - köztük tíz kiskorút - öltek meg az ország északi részén. E jelentés szerint a felkelők elleni offenzíva során a szíriai katonák gyakorlatilag kivégeztek 13 lázadót családtagjaival együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×