eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Havazás, hóvihar több közel-keleti országban

Hatalmas hóvihar tombolt pénteken több közel-keleti országban, az utak sokfelé járhatatlanok, több iskolát be kellett zárni.

Az AP amerikai hírügynökség arról számolt be, hogy az utak Jordánia-szerte járhatatlanok, egyebek mellett a fővárosban, Ammánban is. A lakosokat felszólították, hogy a szélsőséges időjárásra való tekintettel maradjanak otthon. Az előrejelzések szerint az országban egészen szombat éjszakáig nem fog csitulni a hóvihar, a hőmérséklet 0 Celsius-fok körül alakul.

A szíriai fővárost és a környező hegyeket is hó borítja, az erős havazás települések tucatjait zárta el a külvilágtól. Csütörtök este óta a Bejrút és Damaszkusz közötti autópályán sem lehet közlekedni.

Libanonban iskolák tucatjaiban rendeltek el tanítási szünetet a hóhelyzet miatt, többi hegyi utat pedig lezártak. "Ez az időjárás rendkívül szokatlan, azonban nem példa nélküli" - mondta a libanoni meteorológiai szolgálat egyik illetékese. Egyiptomban a viharok miatt fel kellett függeszteni el-Arís és Damietta kikötőjének működését. A szél fákat csavart ki a térségben.

A francia hírügynökség szerint Ciszjordánia nagy részét is hótakaró borítja. A palesztin hatóságok figyelmeztetést adtak ki, felszólítva a lakosságot, hogy ne üljön autóba, s csak akkor hagyja el otthonát, ha feltétlenül szükséges. A Gázai övezetben heves esőzéseket jósoltak a hét végére.

Az izraeli közszolgálati rádió korábban arról számolt be, hogy lezárták a Jeruzsálembe vezető utakat a szokatlan időjárás miatt, s huszonöt centiméter vastag hó takarja a várost és Izrael magasabban fekvő részeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×