eur:
395.1
usd:
371.67
bux:
66268.4
2024. április 16. kedd Csongor

Káosz Isztambulban

Évtizedek óta nem látott mennyiségű hó hullott csütörtök délutánra Isztambulban, hatalmas káoszt okozva a közúti és légi közlekedésben a jobb időjáráshoz szokott török metropolisban.

A DHA török hírügynökség jelentése szerint 28 éve nem esett annyi hó Törökország legnépesebb városában, mint az utóbbi napokban. A legtöbb csapadék Isztambul nyugati részén hullott, ott csütörtökön a 70 centimétert is elérte a hóréteg vastagsága. A havazást viharos időjárás, erős szél kísérte.

A szélsőséges időjárás miatt a Turkish Airlines légitársaság csütörtökön közölte, hogy több mint 350 járatát volt kénytelen törölni. Az előző nap az erős hófúvások miatt néhány órára le kellett zárni az isztambuli Atatürk nemzetközi repülőteret is.

Csütörtökön zárva maradtak az iskolák a 15 milliós városban, az utakon pedig kaotikus jelenetek alakultak ki, és több száz közlekedési baleset történt. A város dombos részeinek meredek és szűk utcáin lehetetlenné vált a közlekedés, sok autós hóláncot volt kénytelen felszerelni járművére. A város fő bevásárlóutcája, az Istiklal Caddesi (Függetlenség út) csúszós latyaktengerré vált.

A kedden kezdődött havazás csütörtök délután alábbhagyott, és meteorológusok a következő napokban olvadásra számítanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×