INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Putyin így értékeli budapesti útját

InfoRádió / MTI
Nincsenek megoldatlan problémák az orosz-magyar kapcsolatokban, a munka aktívan folyik - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki budapesti látogatásáról tájékoztatta szerdán az orosz kormány tagjait.

"A munka nagyon építő, tárgyszerű volt. Kidolgozzuk a megfelelő utasításokat" - mondta az orosz elnök a magyar fővárosban kedden folytatott tárgyalásairól.

Vlagyimir Putyin Orbán Viktor kormányfővel, valamint Áder János államfővel folytatott megbeszélést Budapesten.

Az orosz elnök és a kormánytagok találkozójáról a Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség számolt be. A rövid jelentésben nem szerepel, hogy a kabinet tagjai közül kik vettek részt a megbeszélésen.

A hír szerint az orosz-magyar gazdasági együttműködés két alapvető témája a gázszerződés és a magyar atomerőmű bővítése orosz technológiával.

Vlagyimir Putyin a Moszkva környéki novo-ogarjovói elnöki rezidenciára meghívott kormánytagokkal közölte, hogy Oroszország és Magyarország együttműködésének elsődleges irányai között az energetika, a mezőgazdaság és a csúcstechnológia szerepel. Utasította a minisztereket, hogy ezt vegyék figyelembe munkájuk során.

A címlapról ajánljuk