eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidel Castro "kivételes lény"

Friss fényképeket közölt a kubai média hétfőn Fidel Castro volt elnökről, akinek egészségi állapotáról tavaly év végétől vészjósló híresztelések is feltűntek az interneten.

A kubai forradalom 88 éves vezetőjéről tavaly nyár óta nem tettek közzé fényképeket, és több mint egy éve személyesen sem mutatkozott nyilvánosan.

A most közölt fotók a hivatalos Granma napilap és más sajtóorgánumok szerint január 23-án készültek Fidelről, aki az egyetemi hallgatók szövetségének vezetőjével, Randy Perdomo Garcíával látható. A volt államfő egy széken ülve, kék sportöltözékben tűnik fel a képeken.

Castro állapotának súlyosbodásáról a közösségi oldalakon és más fórumokon azután terjedtek el híresztelések, hogy személyesen nem reagált az amerikai-kubai kapcsolatok javulásáról tett decemberi bejelentésekre, és az Egyesült Államokban szabadon engedett kubai ügynökök hazatérésére sem. Fidel csak január végén, a hallgatói szövetségnek írt levelében tett utalást a témára, leszögezve, hogy ő maga egy szót sem váltott egyetlen amerikai illetékessel sem.

A pártlap most azzal a címmel közölte a fotókat, hogy Fidel "kivételes lény". A cikkben néhány beszélgetésrészlet is olvasható, ezek egyikében Castro kijelentette, hogy jól van.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×