eur:
387.18
usd:
358.75
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Mikulásvirággal is zsarol a maffia Olaszországban

A mikulásvirággal, napjaink egyik szimbolikus karácsonyi szobanövényével is zsarolja a kereskedőket az olasz maffia.

Az olasz rendőrség hétfőn Nápolyban letartóztatta az egyik alvilági klán négy tagját, akik arra kényszerítették a helyi boltosokat, hogy a nagykereskedelmi ár százszorosáért, kereken 100 euróért vásároljanak tőlük mikulásvirágot.

A Mazzarella-klán pénzbehajtói a bebörtönzött maffiózók családtagjai számára és az ügyvédi költségek fedezésére gyűjtöttek "karácsonyi adományokat" e kevéssé keresztényi módon.

A hatóságok keddi tájékoztatása szerint ez a harmadik karácsonyi szezon, amikor a bűnözők mikulásvirág eladása ürügyén zsaroltak ki "védelmi pénzt" a nápolyi kereskedőktől. A gengszterek megfélemlítették a boltosokat, és aki mégsem fizetett, annak szétverték az üzletét.

Az olaszul karácsony csillagának nevezett közép-amerikai eredetű szobanövény Itáliában különösen kedvelt karácsonyi dekorációs kellék.

Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×