eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Megölték az al-Kaida egyik főnökét

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni szárnya egy internetes közleményben megerősítette, hogy elesett az egyik katonai vezetőjük - közölte helyi idő szerint szombaton az iszlamista szélsőségesek honlapjait figyelő SITE amerikai szervezet.

A Kajed al-Dahab nevű férfit egy amerikai pilóta nélküli repülőgépről lőtték agyon több társával együtt a Beida tartományban lévő Manaszéban augusztus 30-án. Az Arab-félszigeti al-Kaida (AQPA) azzal fenyegetőzött, hogy a halála még több muzulmánt fog arra késztetni, hogy részt vegyen az Egyesült Államok elleni szent háborúban, a dzsihádban, és azt állította, hogy a saría (iszlám törvénykezés) elleni harc csak "még több gyűlöletet és haragot" szít az amerikaiakkal szemben.

Egy helyi vezető szerint al-Dahad lett az al-Kaida legfontosabb főnöke a tartományban, miután a testvére, Tárik elesett 2012-ben. A terrorszervezet jemeni ágát a legveszélyesebbek között tartják számon.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×