eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Ferenc pápa: a fiatalok szálljanak szembe a "múló bálványokkal"!

Ferenc pápa szembeszállásra buzdította a fiatalokat a "múló bálványokkal", így többek között a hatalommal és a pénzzel szemben a brazíliai Aparecidában szerdán tartott szentmiséjén.

A katolikus egyházfő első külföldi nagymiséjén arra szólította fel mintegy 200 ezres hallgatóságát, hogy térjen vissza az igaz hitre. Mint mondta, napjainkban mindenkit, így az ifjúságot is sok olyan bálvány csábítja el, amely Isten helyére lép és úgy tűnik, reményt ad: ilyen a pénz, a siker, a hatalom vagy az élvezet. Ferenc pápa ezekkel a keresztény értékeket - mint amilyen a nagylelkűség, kitartás és testvériesség - állította szembe.

A 28. katolikus ifjúsági világtalálkozó alkalmából Brazíliában tartózkodó Ferenc pápát ujjongó tömeg fogadta, amikor megérkezett a Rio de Janeiro és Sao Paulo között félúton fekvő kisvárosba. Az ország legfontosabb zarándokhelyén álló bazilikába 15 ezren zsúfolódtak be, hogy részt vegyenek a pápa által bemutatott szentmisén, rengetegen pedig a templom előtt hallgatták az egyházfőt. A pápa a mise megkezdése előtt a fekete Szűzanya-szobor előtt imádkozott. Ferenc pápa közismerten mély tisztelettel viseltetik Szűz Mária iránt, pápaságát is az ő gondjaira bízta.

A szerdai eseményen közel ötezer rendőr és katona gondoskodik az egyházfő biztonságáról, akinek terepjáró autóját hétfőn Rio de Janeiróban megrohanták a hívők, miután a gépkocsi letért a tervezett útvonalról. Ugyancsak hétfőn, Aparecidában házilag készített robbanószereket találtak egy, a bazilika közelében lévő nyilvános illemhelyen.

Ferenc pápa csütörtökön a Rio de Janeiró-i Copacabana strandon üdvözli az ifjúsági világtalálkozóra zarándokolt híveket.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×