Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferenc pápa: a fiatalok szálljanak szembe a "múló bálványokkal"!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ferenc pápa szembeszállásra buzdította a fiatalokat a "múló bálványokkal", így többek között a hatalommal és a pénzzel szemben a brazíliai Aparecidában szerdán tartott szentmiséjén.

A katolikus egyházfő első külföldi nagymiséjén arra szólította fel mintegy 200 ezres hallgatóságát, hogy térjen vissza az igaz hitre. Mint mondta, napjainkban mindenkit, így az ifjúságot is sok olyan bálvány csábítja el, amely Isten helyére lép és úgy tűnik, reményt ad: ilyen a pénz, a siker, a hatalom vagy az élvezet. Ferenc pápa ezekkel a keresztény értékeket - mint amilyen a nagylelkűség, kitartás és testvériesség - állította szembe.

A 28. katolikus ifjúsági világtalálkozó alkalmából Brazíliában tartózkodó Ferenc pápát ujjongó tömeg fogadta, amikor megérkezett a Rio de Janeiro és Sao Paulo között félúton fekvő kisvárosba. Az ország legfontosabb zarándokhelyén álló bazilikába 15 ezren zsúfolódtak be, hogy részt vegyenek a pápa által bemutatott szentmisén, rengetegen pedig a templom előtt hallgatták az egyházfőt. A pápa a mise megkezdése előtt a fekete Szűzanya-szobor előtt imádkozott. Ferenc pápa közismerten mély tisztelettel viseltetik Szűz Mária iránt, pápaságát is az ő gondjaira bízta.

A szerdai eseményen közel ötezer rendőr és katona gondoskodik az egyházfő biztonságáról, akinek terepjáró autóját hétfőn Rio de Janeiróban megrohanták a hívők, miután a gépkocsi letért a tervezett útvonalról. Ugyancsak hétfőn, Aparecidában házilag készített robbanószereket találtak egy, a bazilika közelében lévő nyilvános illemhelyen.

Ferenc pápa csütörtökön a Rio de Janeiró-i Copacabana strandon üdvözli az ifjúsági világtalálkozóra zarándokolt híveket.