eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A válság ellenére több a dollármilliomos

Az Egyesült Államok után Japánban él a legtöbb milliomos: Amerikában 11,02 millióan, a szigetországban pedig 3,58 millióan rendelkeznek egymillió dollárt meghaladó magánvagyonnal - derült ki a Credit Suisse svájci pénzintézet felméréséből.

Japánban a rossz gazdaság rossz teljesítménye ellenére egy év alatt 83 ezerrel nőtt a milliomosok száma, részben a jen tartósan erős árfolyamának köszönhetően a dollárral szemben. A Credit Suisse szerint 2017-re 5,4 millióra emelkedhet a dollármilliomosok száma a szigetországban.

A lista harmadik helyén Franciaország áll 2,28 millió milliomossal.

Az 50 millió dollárt meghaladó magánvagyonnal rendelkezők számát rangsoroló listán is az Egyesült Államok áll az élen. Az USA-ban 38 ezer ember rendelkezik a mintegy 10,8 milliárd forinttal egyenértékű összegnél nagyobb vagyonnal, míg Kínában 4700, Németországban 4000, a lista negyedik helyén álló Japánban pedig 3400 "szupergazdag" ember él.

A pénzintézet az egyes magánszemélyek által birtokolt pénzügyi vagyoneszközök, ingatlanok és más, nem pénzügyi tulajdon összértékének és kintlévőségeik különbségének kiszámításával állította össze a listát.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×