eur:
389.12
usd:
362.22
bux:
68693.83
2024. május 8. szerda Mihály

Halálos áldozatai is vannak a heves esőknek Európában

Halálos áldozatai vannak a heves esőknek Olaszországban és Írországban.

Három ember meghalt, további öt pedig eltűnt Liguria észak-olasz körzetben - közölte La Spezia város prefektúrája. Az eltűntek keresését nehezíti, hogy folyamatosan esik. A prefektúra arra kérte a lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat még gépjárművel sem.

A meteorológiai előrejelzés szerint szerdán már az egész országban esni fog. Rómában már készültségbe helyezték a mentőket, a tűzoltókat és a polgári védelmet. Öt nappal ezelőtt heves vihar volt a fővárosban, áradást okozott, és megbénította Róma életét.

Az ír főváros környékén két halálos áldozata van a heves esőknek és a folyók áradásának. A meteorológiai szolgálat szerint annyi eső esett 24 óra alatt (82 milliméter), mint máskor egy hónap alatt.

A megáradt Liffey folyó Wigolow grófságban lesodort egy hídról egy szolgálaton kívüli rendőrt, aki megpróbált segíteni a forgalom irányításában. Dublinban pedig a rendőrség rátalált egy halott nőre egy elárasztott pincében.

A dublini önkormányzat vészintézkedéseket vezetett be hétfőn. Kedd estére normalizálódott a helyzet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

Közelebb került Magyarország a legnagyobb befektetőkhöz

A térségünk a tőkepiacok tekintetében komoly növekedési potenciállal rendelkezik, sok külföldi befektető mégis nehézkesen éri el a régiónkat, mivel ezek a piacok számukra túl kicsinek számítanak vagy egy magánbefektetőnek túl távoliak és ismeretlenek. A hazai befektetők mellett ezeket a befektetőket célozzák meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényeit fogja össze. Fazekas Gábort, az OTP Global Markets igazgatóját az OTP CETOP részvényalap bevezetéséről, a régió helyéről és megítéléséről a külföldi nagybefektetők portfóliójában, valamint a befektetési megoldásban lévő lehetőségekről kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×