eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb gyújtóbombákat találtak berlini vasútvonalak mentén

Újabb gyújtóbombákra bukkantak szerdán a német főváros vasútvonalai mentén, a szerkezetek közül az egyik már korábban felrobbant, csak a maradványait találták meg - közölte a helyi rendőrség.

A Berlin nyugati felében lévő egyik pályaudvar közelében fölfedezett maradványoktól nem messze egy másik gyújtóbombát is talált a hatóság. A szövetségi rendőrség emberei ezen kívül a főváros déli részének két állomása közötti pályatesten is találtak gyúlékony folyadékkal megtöltött palackokat.

A vasúti forgalmat az érintett pályaudvarok környékén elterelték, ami érintette mind a távolsági, mind a helyközi vonatok, mind pedig az S-Bahn (HÉV) forgalmát. Más vonalakra terelték a Berlin és Hamburg között közlekedő szerelvényeket is.

Peter Ramsauer közlekedési miniszter elítélte és "bűnös terrorcselekménynek" minősítette a vasút elleni támadási kísérleteket. A belügyminisztérium viszont úgy fogalmazott, hogy nincs szó új baloldali terrorizmusról Németországban. "Nincs arra utaló jel, hogy szélsőbaloldali körökből kiindulva olyan szélsőbalos terrorcsoportok jöttek volna létre, amelyek kimerítik a büntető törvénykönyv vonatkozó paragrafusait" - jelentette ki a belügyi tárca szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:58
×
×
×
×