eur:
386.99
usd:
358.76
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác

Útjára indították az Atlantist

Elindították utolsó útjára az Atlantis amerikai űrrepülőgépet pénteken a floridai Cape Canaveral-i űrközpontból.

A visszaszámlálást a start előtt 31 másodperccel leállították, majd folytatták, így az űrsikló a tervezettnél valamivel később emelkedett a magasba.

Az Atlantis négy asztronautát, három férfit és egy nőt, rakterében pedig ellátmányt és tartalék alkatrészeket szállít a Nemzetközi Űrállomásra, amelyen vasárnap köt ki. Az amerikai űrkutatási hivatalnak, a NASA-nak ez a 135. és egyben utolsó űrrepülőgép-missziója, amelyet 12 naposra terveztek.

Az indítás előtti napokban az űrközpont környékén kialakult viharos idő miatt kétségessé vált, hogy pénteken elindítják-e az Atlantist, de végül kiadták a startengedélyt.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×