eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vádlott lett az iraki mészárlás leleplezőjéből

Az amerikai hadsereg azzal vádolja egy katonáját, hogy köze van annak az iraki támadásról szóló videónak a kiszivárogtatásához, amely bizonyos visszaélések felfedésén túl nemzetbiztonsági kockázatot jelentő bizalmas információkat is közöl.

A gyanúsított, Bradley Manning állítólag egy olyan felvételt tett közkinccsé, amely bemutatja, amint Apache helikopterekről lőnek rá fegyver nélküli férfiakra Irakban.

Ennek a 2007 július 12-i támadásnak esett áldozatául többek között a Reuters hírügynökség egyik fotósa és az őt kísérő sofőr.

A Wikileaks.org internetes oldalra áprilisban felkerült videoanyag az iraki háborút rendkívül kedvezőtlen színben tünteti fel. A 17 perces anyagot csaknem ötmillióan látták. Kiegészíti a képeket a hanganyag, egyebek között hallani, amint a helikopter legénysége meglehetős nyerseséggel kommentálja az eseményeket.

A felvétel közzétételével gyanúsított Manninget június elején vették őrizetbe Bagdadban, és most Kuvaitban tartják fogva.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×