eur:
394.72
usd:
370.66
bux:
65398.23
2024. április 19. péntek Emma

Németország fenntartja a korlátozást

A német kormány úgy döntött, hogy további három évre meghosszabbítja az Európai Unióhoz két éve csatlakozott országokkal szemben bevezetett munkavállalási korlátozásokat. A kabinet a magas munkanélküliséggel indokolta döntését.

Az Európai Unió két évvel ezelőtti kibővítésekor a régi tagállamok lehetőséget kaptak arra, hogy legfeljebb hét évig korlátozzák a belépő országok állampolgárainak munkavállalását. Ezt akkor a német kancellár szorgalmazta.

Idöközben Nagy-Britannia, Írország, Portugália, Svédország, továbbá Spanyolország és Finnország jelentette be, hogy május 1-jét követően feloldja a korlátozásokat.

A berlini kormány azonban úgy határozott, hogy a változatlanul magas munkanélküliség miatt, 2009 április végéig érvényben tartja a derogációt, amelynek értelmében csak rendkívül indokolt esetben kaphatnak munkavállalási engedélyt az új uniós országok, így Magyarország polgárai is.

Az intézkedést Ausztriában és Belgiumban is meg akarják hosszabbítani. Annak ellenére, hogy az EU brüsszeli központjában nemrég egy olyan tanulmányt tettek közé, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az új tagállamok munkavállalói senki elől nem veszik el az álláslehetőségeket a régi uniós országokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×