eur:
386.98
usd:
358.82
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác
Senior woman in the city
Nyitókép: Eva-Katalin/Getty Images

Rendkívüli segély az önkormányzattól, egy budapesti kerületben háború robbant ki emiatt

Az önkormányzatok adhatnak települési támogatást a nyugdíjasoknak, rászorultság esetén kérelmezni kell. Óbudán más a helyzet, itt szinte minden nyugdíjas kap egy 10 ezer forintos vásárlási utalványt. Emiatt áll a politikai bál.

Rendkívüli segély formájában általában élelmiszercsomagot vagy egyszeri pénzbeli támogatást is kérhetünk az önkormányzattól. Ám ezek a támogatások nagyban függnek az önkormányzatok gazdasági helyzetétől.

Például a III. kerületben lakó, 65 év feletti nyugdíjasoknak tízezer forint értékű vásárlási utalványt biztosítanak 2024-ben. A gond csak az, hogy egyesek szerint igen magasan húzták meg azt a nyugdíjösszeget, amely alatt jár ez a kedvezmény. Úgy szól a rendelet, hogy az kaphat, akinek nyugellátása nem haladja meg a 427.500 forintot.

Az utalványokat a Békásmegyeri Piacon és az óbudai piacon található üzletekben lehet beváltani - olvasható a helyi, a baloldali önkormányzathoz kötődő sajtótermékekben.

A komentelők egy része köszöni a támogatást, és remekül szervezettnek mondja az ügyintézést. Vannak azonban, akik azonnal a választásokat emlegetik.

Kelemen Viktória a Fidesz helyi önkormányzati képviselője is kampánycélokat sejt az akció mögött. Felháborítónak tartja, hogy ilyen kampányakcióba csomagolták az idősek megbecsülését. Mint mondja a támogatást megérdemelik a nyugdíjasok, de megérdemelték volna tavaly is és tavaly előtt is.

Mindenesetre az önkormányzat 260 millió forintot szán erre az akcióra.

Címlapról ajánljuk

Lerobbantották az összetört hidat a hajóról - videók

Irányított robbantással távolították el a Baltimore közelében összeomlott híd legnagyobb darabját hétfőn a hídomlást okozó konténerszállító hajó fedélzetéről, ami meghatározó lépés a nagyváros kikötőjének megnyitása felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Masszív számok a Richtertől, nem okozott csalódást a gyógyszergyártó

Masszív számok a Richtertől, nem okozott csalódást a gyógyszergyártó

Kellemes meglepetést okozott ma reggeli gyorsjelentésével a Richter, minden eredményszinten az elemzői várakozásokat felülmúló számokat közölt a gyógyszergyártó. A gyógyszeripari bevételek továbbra is kétszámjegyű ütemben növekednek, elsősorban a neuropsziciátriai és a nőgyógyászati üzletágnak köszönhetően, annak ellenére, hogy a rubel gyengülése valamelyest visszavetette a dinamikát. A tisztított működési eredmény szintén dinamikusan emelkedik, az adózott eredmény pedig a pénzügyi soron elkönyvelt árfolyamnyereségnek köszönhetően több mint 70 százalékkal ugrott. A menedzsment megerősítette az idei évre korábban megfogalmazott célkitűzést, így ebben sem okozott csalódást a gyógyszergyártó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 13. 20:34
×
×
×
×