eur:
390.96
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Nagyon örülhetnek ennek a MÁV-bejelentésnek Dunakeszin

MÁV VAGON Kft. kétharmada magánkézbe kerül.

A Kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75%-a magánkézbe kerül - közölte a vasúttársaság. A kft ugyanakkor továbbra is a csoport leányvállalata marad, így a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása.

A tranzakciótól versenyképesebb, üzleti alapú működést, a döntések és a javítások átfutási idejének rövidülését, valamint a jobb anyagellátást várja a közlekedési cégcsoport, amelyek révén növelhető a vasúti személyszállításért felelős MÁV-START járműveinek üzem- és üzletképessége, végső soron az általános szolgáltatási színvonal és utaselégedettség.

A vállalat új, többségi tulajdonosa a Magyar Vagon Zrt. lesz, amely a Dunakeszi Járműjavító tulajdonosaként a magyar vasútijármű-gyártó és karbantartó piac meghatározó szereplője.

A szerződéskötés várhatóan október közepén történhet meg.

Az LMP ellenzi a MÁV "szétprivatizálását"

Az LMP szerint nem szétprivatizálni kell a MÁV-ot, hanem a közpénzek felelős beosztásával megmenteni, felújítani és fejleszteni.

Bakos Bernadett a rendszerváltás szégyenének nevezte, hogy a nagy állami vállalatokat, azután a közszolgáltató cégeket eladták, pontosabban "kimazsolázták" belőlük a nyereséges részeket. Szerinte ugyanez zajlik most a MÁV-nál, ahol a kormány döntése értelmében a járműjavító részleget eladják - "ki tudja milyen áron".

Szerinte a mostani privatizáció viszont a neoliberális rombolás iskolapéldája. Az LMP kéri a kormányt, hogy vonja vissza ezt a döntését az utasok érdekében, amit a legfontosabbnak neveztek még ma is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×