eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Valahogyan szinte mindenki kuponozik, ám ez függ a pénztárca vastagságától is

A márkafüggők, az alacsony jövedelműek és az idősek is válság idején vagy azt követően a kuponrendszerű vásárlás felé fordulnak, hisz meg akarják tartani korábbi életszínvonalukat – vélekedett az InfoRádióban Pintér Róbert, a Reacty Digital üzletfejlesztési igazgatója.

Újra beindult a kuponos szezon Magyarországon. A koronavírus-világjárvány miatt megváltozott gazdasági helyzetben az emberek igyekeznek okosan elkölteni a pénzüket, ami hajtja előre a kuponozás világát – mondta az InfoRádiónak Pintér Róbert, a Reacty Digital üzletfejlesztési igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa.

"A kuponozás a reneszánszát éli. Eleve az online kuponozást az előző világválság hívta életre, 2008-ban erősödött meg; kell azért hozzá egy olyan élethelyzet, amikor az emberek szeretnének racionálisabban pénzt költeni, illetve a megtakarításaikat jobban befektetni, ez tudja jobban előrehajtani a kuponozást" – ecsetelte Pintér Róbert.

A kuponozással kedvezményes módon lehet termékekhez, szolgáltatásokhoz hozzájutni.

A koronavírus-világjárvány után azért ellentétes tendenciák érzékelhetők. "Az várható, hogy

akinek csökkent a jövedelme, megpróbálja ugyanazt az életszínvonalat fenntartani úgy, hogy utánanéz akcióknak, lehetőségeknek,

ez pozitívan hat erre a világra" – fogalmazott a szakértő, utalva arra, hogy azért az emberek anyagi erőforrásait általában negatívan érintette a járvány.

Közben 2020 és 2021 márciusa között a KSH adatai szerint 63 százalékos bővülés volt tapasztalható az e-kereskedelemben, de Pintér Róbert szerint a hagyományos, "újságböngészős" kuponvadászat az idősebb, alacsonyabb keresetű rétegnél még mindig divatos, ami mellett tény, hogy már a mobilalkalmazások terén is megjelent a kuponozás.

"Például a Joy-napoknál inkább a női vásárlókat célozzák a kereskedők,

ők a középosztályhoz tartoznak és jellemzően már márkafüggőek, a nívósabb ajánlatokat keresik. Van egy másik irány, a bónusz kupon: ebben a korábbi válság lecsengése után, 2015-től a szegényebb réteg maradt elkötelezett. És vannak a nem klasszikus kuponok, mint például a black friday vagy más akciós vásárlási időszakok, amelyekben mindenki vásárol, és az emberek 90 százaléka ismeri" – sorolta Pintér Róbert.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×