eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter miniszter felszólal a Medef francia üzleti szövetség párizsi fórumán 2021. február 4-én.
Nyitókép: Borsos Mátyás

Milliárdos beruházást jelentett be a Continental, beszáll a magyar állam is

70 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahely jön létre Budapesten és Veszprémben.

Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft.; a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter hozzátette, a beruházással Budapesten és Veszprémben együttesen 70 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahely jön létre, és több száz eddig létrehozott munkahely jövője válik biztossá.

A német tulajdonú Continetal a világ valamennyi nagy autóipari gyártója számára magas minőségben állít elő a menetbiztonsági rendszerekhez kapcsolódó szenzorokat. A vállalat mostani új, high-tech beruházása a mesterséges intelligencia és a szoftver fejlesztéséhez kapcsolódik, amelyben új szenzorok és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kifejlesztése zajlik. Mindez annak érdekében történik, hogy a kifejezetten magasan automatizált vezetés alapjai minél előbb létrejöhessenek, és ebben a magyar mérnököknek minél nagyobb szerepük lehessen - fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, a Continental mostani beruházása kulcsfontosságú, ugyanis egy

forradalmian új korszaka kezdődik a globális autóiparnak:

az ágazat a jövőben a mesterséges intelligencián és a szoftverfejlesztésen fog alapulni.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×