eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos

Elindult a ZsetON – pénzügyi verseny diákoknak

Még lehet jelentkezni a közép- és felsőoktatásban tanuló diákoknak meghirdetett pénzügyi versenyre, a ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre vetélkedő döntője március 26-án lesz – mondta az InfoRádiónak Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre címmel elindult a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Államkincstár támogatásával, valamint az Arvali Kft. szervezésében a következő pénzügyi tematikájú online diákvetélkedő.

A három fordulóból álló verseny első szakasza online zajlik. December 21-én indult indult a verseny, amelyen a 14–19 éves középiskolások, valamint idén először külön kategóriában 19-24 éves főiskolások és egyetemisták vehetnek részt. Mindkét korcsoport számára 200-200 különböző nehézségi szintű kérdésből egy algoritmus véletlenszerűen választ ki 16-16 kérdést. A teszt többször is kitölthető, így könnyen rutinra tehetnek szert a fiatalok a pénzügyek területén.

Az online teszt számítógépen és okoseszközökön is kitölthető egészen március 7-ig a www.zset-on.hu oldalon. A diákversenyhez szorosan kapcsolódó szakmai tartalmak a www.okosanapenzzel.hu oldalon segítik az érdeklődőket a felkészülésben.

Az online tesztet követő két forduló – ha a járványhelyzet lehetővé teszi – már személyes jelenléttel zajlik majd. A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tíz fő jut el a döntőbe, ahol az élő kvíz során kiderül, hogy ki a legjobb. A középdöntő és döntő március 26-án lesz a Pénzügyminisztérium Dísztermében a Global Money Week magyar programjaként.

"Érdemes versenyezni, mert az első három helyezett minden korosztályban értékes elektronikai eszközöket, laptopokat, okostelefonokat kap" – mondta az InfoRádióban Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Mint fogalmazott, olyan témaköröket választottak, amelyek gyakorlatorientált, játékos tudásátadást biztosítanak. Olyan kérdéseket állítottak össze, amelyek a minden napi életben hasznosítható tudást segítik. Ilyen a tervezés, a családi költségvetés, a befektetési vagy a hitelfelvételi ismeretek, de vannak kérdések a hazai pénzügyi rendszer intézményeiről, szolgáltatásairól és a diákhitelről is, de szerepelnek a témák között a biztosítások és a vállalkozási alapok is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×