INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

hergár eszter

pénziránytű alapítvány

pénzügyminisztérium

pénzügyi tudatosság

vetélkedő

Elindult a ZsetON – pénzügyi verseny diákoknak

Elindult a ZsetON – pénzügyi verseny diákoknak

InfoRádió

Még lehet jelentkezni a közép- és felsőoktatásban tanuló diákoknak meghirdetett pénzügyi versenyre, a ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre vetélkedő döntője március 26-án lesz – mondta az InfoRádiónak Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke.

ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre címmel elindult a Pénzügyminisztérium, a Diákhitel Központ, a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Államkincstár támogatásával, valamint az Arvali Kft. szervezésében a következő pénzügyi tematikájú online diákvetélkedő.

A három fordulóból álló verseny első szakasza online zajlik. December 21-én indult indult a verseny, amelyen a 14–19 éves középiskolások, valamint idén először külön kategóriában 19-24 éves főiskolások és egyetemisták vehetnek részt. Mindkét korcsoport számára 200-200 különböző nehézségi szintű kérdésből egy algoritmus véletlenszerűen választ ki 16-16 kérdést. A teszt többször is kitölthető, így könnyen rutinra tehetnek szert a fiatalok a pénzügyek területén.

Az online teszt számítógépen és okoseszközökön is kitölthető egészen március 7-ig a www.zset-on.hu oldalon. A diákversenyhez szorosan kapcsolódó szakmai tartalmak a www.okosanapenzzel.hu oldalon segítik az érdeklődőket a felkészülésben.

Az online tesztet követő két forduló – ha a járványhelyzet lehetővé teszi – már személyes jelenléttel zajlik majd. A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tíz fő jut el a döntőbe, ahol az élő kvíz során kiderül, hogy ki a legjobb. A középdöntő és döntő március 26-án lesz a Pénzügyminisztérium Dísztermében a Global Money Week magyar programjaként.

"Érdemes versenyezni, mert az első három helyezett minden korosztályban értékes elektronikai eszközöket, laptopokat, okostelefonokat kap" – mondta az InfoRádióban Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Mint fogalmazott, olyan témaköröket választottak, amelyek gyakorlatorientált, játékos tudásátadást biztosítanak. Olyan kérdéseket állítottak össze, amelyek a minden napi életben hasznosítható tudást segítik. Ilyen a tervezés, a családi költségvetés, a befektetési vagy a hitelfelvételi ismeretek, de vannak kérdések a hazai pénzügyi rendszer intézményeiről, szolgáltatásairól és a diákhitelről is, de szerepelnek a témák között a biztosítások és a vállalkozási alapok is.

Kapcsolódó hang

Pénzügyi verseny diákoknak – Hergár Eszter
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018