eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin

Mérföldkő a Konzum és az Opus fúziójában

A Konzum beolvad az Opusba, ezzel a Konzum teljes vagyona az Opusra, mint általános jogutódra száll át. A beolvadás során a jogutód társaságként fellépő gazdasági társaság az Opus lesz - erről döntött hétfőn a rendkívüli közgyűlés.

A közgyűlésen elfogadottak szerint a beolvadás során a jogutód társaságként fellépő gazdasági társaság az Opus lesz. A közgyűlés úgy határozott, hogy a beolvadást követően az Opus, mint jogutód társaság változatlan társasági formában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább - írja berszámolójőban a Portfolio.hu.

A tájékoztatás szerint a közgyűlés előzetesen felmérte, hogy a beolvadásban mely részvényesek nem kívánnak részt venni. Ez alapján megállapították, hogy a jelenlegi ismereteik szerint nincs ilyen részvényes. A közgyűlés arról is hatérozott, hogy a beolvadás során az egyes vagyonmérleg-tervezetek fordulónapja: 2018. december hónap 31. lesz.

A közgyűlés a beolvadás alapjául szolgáló vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetek ellenőrzése körében felmerülő feladatok elvégzésére az INTERAUDITOR Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft.-t, mint független könyvvizsgálót jelölte ki. Egyben a közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot a könyvvizsgálói feladatokra vonatkozó megbízási szerződés megkötésére.
A közgyűlés továbbá feljogosította az igazgatóságot az átalakulási terv elkészítésére, továbbá a szükséges egyéb - jogszabály által meghatározott vagy a döntéshozó szerv által előírt - okiratok elkészítésére.

Mindez azt jelenti, hogy a közgyűlési felhatalmazásokkal az igazgatóságok megkezdhetik az egyesülés részletinek kidolgozását. Ezt követi majd március vége előtt egy újabb rendkívüli közgyűlés, ahol az addigi munka eredményeit, illetve javaslatainkat előterjesztik. Ezek jóváhagyását követően indulhat el az a technikai folyamat, a Konzumra vonatkozó törési kérelem benyújtása a BÉT-re, illetve az utolsó kereskedési nap meghatározása és az új Opus-részvények bevezetése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×