eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Olcsóbbá válhat jövőre a bankolás a lakosság számára

Olcsóbbá válhat a bankolás jövőre - értesült az InfoRádió.

Az OTP vezérigazgató-helyettese, Bencsik László az InfoRádió kérdésére elmondta: a tranzakciós illeték részleges kivezetése vélhetően a banki költségek csökkenéséhez vezet a lakossági ügyfeleknél. A jövő évi adótörvények szerint 2019-től 20 ezer forintos összeghatárig eltörlik a lakossági átutalások esetében a tranzakciós illetéket.

A tranzakciós illeték okozta költség csökken, így kedvezőbb lesz a helyzet a bankok számára, ezzel az ügyfelek is jobban járnak – mondta Bencsik László. A vezérigazgató-helyettes kiemelte: mivel az intézményeknek a kézpénzfelvételt – egy bizonyos összeghatárig – ingyenesen kell biztosítaniuk, az elektronikus tranzakciókat pedig terheli az illeték, így utóbbi szolgáltatás versenyhátrányba került az utóbbi időben.

„Ez oda fog vezetni, hogy az elektronikus tranzakciók versenyképesebbek lesznek”

– vélekedett a szakértő, aki hozzátette: ennek társadalmi és nemzetgazdasági haszna is van, hiszen minél kevesebb készpénzt használunk, annál hatékonyabb az ország gazdasága. „A készpénz nem egy hatékony fizetési mód” – fogalmazott. Mint mondta, a fejlettebb gazdaságokban lényegesen kisebb a készpénzhasználat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×