INFORÁDIÓ 
2019. május 22. szerda
Júlia, Rita

bank

tranzakciós illeték

otp

bencsik lászló

Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Olcsóbbá válhat jövőre a bankolás a lakosság számára

InfoRádió

Olcsóbbá válhat a bankolás jövőre - értesült az InfoRádió.

Az OTP vezérigazgató-helyettese, Bencsik László az InfoRádió kérdésére elmondta: a tranzakciós illeték részleges kivezetése vélhetően a banki költségek csökkenéséhez vezet a lakossági ügyfeleknél. A jövő évi adótörvények szerint 2019-től 20 ezer forintos összeghatárig eltörlik a lakossági átutalások esetében a tranzakciós illetéket.

A tranzakciós illeték okozta költség csökken, így kedvezőbb lesz a helyzet a bankok számára, ezzel az ügyfelek is jobban járnak – mondta Bencsik László. A vezérigazgató-helyettes kiemelte: mivel az intézményeknek a kézpénzfelvételt – egy bizonyos összeghatárig – ingyenesen kell biztosítaniuk, az elektronikus tranzakciókat pedig terheli az illeték, így utóbbi szolgáltatás versenyhátrányba került az utóbbi időben.

„Ez oda fog vezetni, hogy az elektronikus tranzakciók versenyképesebbek lesznek”

– vélekedett a szakértő, aki hozzátette: ennek társadalmi és nemzetgazdasági haszna is van, hiszen minél kevesebb készpénzt használunk, annál hatékonyabb az ország gazdasága. „A készpénz nem egy hatékony fizetési mód” – fogalmazott. Mint mondta, a fejlettebb gazdaságokban lényegesen kisebb a készpénzhasználat.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Kapcsolódó hang

Olcsóbbá válhat jövőre a bankolás
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018