eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Becsúszó szereléssel nyert a magyar kormány

Amerikai befektetőket beelőzve élt elővásárlási jogával a magyar állam és 8,2 millió euróért (2,6 milliárd forintért) megvásárolta az Apáczai Csere János utcai volt Malév-székházat.

Tóth Bertalan szocialista képviselő kérdezett rá a témára, válaszában pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elismert, hogy a kormány amerikai befektetőket megelőzve megvásárolta a Budapest, V kerület. 24491/0/A/2. helyrajzi számú ingatlant - írta a napi.hu.

Ez pedig nem más, mint a Malév volt székháza a budapesti Apáczai Csere János utcában a Sofitel Chain Bridge Budapest Hotel mögött. Nem is meglepő, hogy épp az amerikai tulajdonú lánc akarta eredetileg megszerezni az épületet: földrajzilag be vannak szorítva, ha bővítenék a szállodát, csak erre tehetnék meg.

Gulyás Gergely a válaszában kijelentette: világörökségi helyszínek esetében a magyar állami vagyon gyarapítása nemzetstratégiai érdek.

Arra, hogy a magyar kormány világörökségi helyszín esetén elővásárlási joggal bír, egy kormányrendelet nyomán született lehetőség.

Az ingatlanvásárlás tervéről már korábban lehetett tudni, de az egyelőre rejtély, hogy milyen célra kívánja használni az állam. A kifizetés július 11-én történhetett meg. Az ingatlan a hírek szerint felújításra szorul.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×