eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Jelentősen megnőhet a magyar gazdagok száma

A régióban és Magyarországon is a legalább 5 millió dollárral rendelkező vagyonosok aránya átlagosan 45-50 százalékkal bővülhet 2017 és 2022 között.

A régióban és Magyarországon is a legalább 5 millió dollárral rendelkező vagyonosok aránya átlagosan 45-50 százalékkal bővülhet 2017 és 2022 között. A vagyonkoncentráció miatt azonban Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője szerint a hazai piachoz aligha kell négyszáznál több privátbankár - írta a a társaság által szervezett IX. privátbanki konferenciáról a Világgazdaság.

A pénzmozgásokkal kapcsolatban Kállay András, az Erste Bank vagyonkezelési stratégiai vezetője arról beszélt, hogy

haza nem nagyon jönnek korábban külföldre vitt pénzek, de az látszik, hogy a magyarországi cégértékesítések után ma már itthon maradnak.

Emlékeztetett, hogy a cseh piac azért olyan nagy – a három legnagyobb szereplő által kezelt vagyon akkora, mint a teljes magyar vagyonkezelt portfólió –, mert a cseh vagyonok belföldön maradtak.

Ezzel egyetértett Parádi-Varga Tamás, az SPB vezérigazgatója is, hozzátéve, hogy 2015 óta nem volt vagyonkiáramlás Magyarországról. Persze emögött jórészt az áll – Tabányi Mónika, a Concorde private banking vezetője szerint –, hogy az állampapírok révén kettős kamatrendszer alakult ki a piacon. Ezek miatt – s ezt már Szabó Sándor, az MKB privátbanki üzletágának vezetője mondta – a PEMÁK eltérítette a benchmarkot és elkényelmesítette a privátbankárokat, ráadásul az egyéb termékek értékesítésében sem segített.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×