eur:
394.29
usd:
370.34
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Balaton, 1999 július 10. A balatoni nyár. Balatonon júliusban vette kezdetét a főszezon. A képen: a Badacsony hegység. Mti Fotó: H. Szabó Sándor
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Óriási razzia kezdődik a Balatonnál

Átfogó ellenőrzés-sorozatot kezd hétfőn a Balatonnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az akcióban több száz revizor vesz részt, és vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokat és strandokat is felkeresnek majd.

Július 16-án indítja meg újabb nagyszabású ellenőrzés-sorozatát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - értesült a Magyar Idők. A hivatal fokozott jelenléttel, több száz revizor részvételével kezdi meg hétfőn az akciót, az összehangolt vizsgálatokban a Balaton környéki települések kereskedőinek működését ellenőrzik a NAV-osok. Főként azoknál a vállalkozásoknál tartanak vizsgálatot, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők.

Vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, valamint piacokon és strandokon működő gazdasági szereplőket keresnek fel az adóellenőrök, és leginkább azt vizsgálják meg, hogy az érintett gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat.

A balatoni lesz rövid időn belül a második nagy horderejű, több száz hivatalnokot mozgató adóhatósági ellenőrzés-sorozat, az elsőre júniusban kerítettek sort Budapest belvárosában. Akkor a VI. és a VII. kerület ellenőrzött vállalkozásainak háromnegyedénél bukkant súlyos jövedéki szabálytalanságokra a NAV: nemegyszer pancsolt italt találtak a pénzügyőrök, de az is előfordult, hogy az előírtnál lényegesen kisebb alkoholfoka volt a felszolgált innivalónak.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×