eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyar Légiközlekedési Vállalat (Malév) Boeing 737-700 típusú repülőgépe száll fel a Ferihegyi repülőtéren 2010. március 4-én.
Nyitókép: H. Szabó Sándor

Eltűnik a Malév utolsó hivatalos nyoma is

Véglegesen, jogutód nélkül megszűnt a Malév. Magyarország nemzeti légitársaságát hat évvel, két hónappal és hat nappal azt követően szüntette meg a bíróság, hogy 2012. február 3-án a társaság csődbe ment.

A jogutód nélküli megszűnésről és a cégnyilvántartásból való törlésről szóló végzést április 9-én hozta a bíróság, s ezekben a napokban kapja kézhez a társaság csaknem háromezer hitelezője - adta hírül a HírTV. A Malév 170 milliárd forint adósságot hagyott a háta mögött. Vagyonának értékesítéséből néhány milliárd forint folyt be. Mivel a dolgozók követelésének minden más hitelezőnél előrébb való, de a Malév vagyona ennek a kifizetésére sem volt elegendő, a cég munkatársai átlagosan a nekik járó pénz felét kapták meg. A légitársaság egyik hitelezője sem kapott egyetlen fillért sem.

Bár a hitelezők még fellebbezhetnek, ez pusztán formális. Érdekesség, hogy aki írásban kíván fellebbezni, annak a beadványát 2890 példányban kell benyújtania. A végzésből az is kiderül, hogy a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. áfával együtt mintegy 52 millió forintos felszámolási díjat kaphat a több, mint hatéves munkájáért, ebből 35 millió forintot a Malév hitelezői által befizetett díjakból fizetnek ki, a maradék 17 milliót pedig a Malév vagyonából kapja meg az állami felszámoló.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×