eur:
386.87
usd:
355.63
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Van elég gáz

A gáztárolók 54 százalékban feltöltöttek, ami meghaladja a tavaly ilyenkori szintet, és elegendő a biztonságos téli gázellátásához - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára.

Az államtitkár az M1-en utalt arra: a többlet abból adódik, hogy megváltozott a jogszabály, nőtt a lakossági ellátást biztosító egyetemes szolgáltatók tárolási kötelezettsége.

A gázellátás biztonságához hozzájárul a hazai termelés is, miként az, hogy a korábbiaknál több csatornán érkezhet gáz Magyarországra: Ukrajnán kívül már Ausztriából és Szlovákiából is - mondta Aradszki András.

A törekvés az, hogy még több helyről érkezhessen gáz az országba, nagy reményeket fűznek az orosztól független, fekete-tengeri, dél-kelet-európai gázforráshoz hozzáférést biztosító román-bolgár-osztrák-magyar vezeték megépítéséhez, amelyet az Európai Unió is támogat - mondta az államtitkár. Ugyancsak hamarosan rendeződik reményei szerint a magyar-horvát interkonnektorok (gázvezetékek kapcsolódási pontjainak) rendszere, és az Európában megjelenő likvidgáz is elérhet Magyarországra 2019-2020-ra.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×