eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A versenyhivatal 44 millió forint bírságot szabott ki a Pickre

Jogsértő árazási gyakorlat miatt 44 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt-re - közölte a hivatal kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Pick 2009 januárja és 2014 decembere között meghatározta az általa gyártott, és az egyes kereskedelmi partnerek (nagy-, illetve kiskereskedők) által az egyes akciós időszakokban értékesíteni kívánt termékek fix, illetve minimális nagy- és kiskereskedelmi árát.

A Pick az általa javasolt fogyasztói árat ki is tudta kényszeríteni, mert kilistázással vagy más szankcióval fenyegette partnereit, bár ezeket a gyakorlatban nem alkalmazta - áll a tájékoztatásban.

Korrigálta árazási gyakorlatát a Pick

A Pick Szeged Zrt. módosította a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által kifogásolt árkialakítási gyakorlatot, korrigálta a működési hibákat - közölte a társaság az MTI-vel.

A GVH kedden arról számolt be, hogy jogsértő árazási gyakorlat miatt 44 millió forint bírságot szabott ki a Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt-re, a cég által 2009 januárja és 2014 decembere között alkalmazott árazás miatt.

A Pick Szeged Zrt. úgy reagált: a GVH által kiszabott figyelmeztető jellegű bírságot a vállalat tudomásul veszi, az alkalmazott gyakorlatának módosításával pedig mindent megtett annak érdekében, hogy az tökéletesen megfeleljen a vonatkozó versenyjogi szabályoknak.

A társaság lezártnak tekinti az ügyet és a jövőben is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei maximálisan kielégítsék a fogyasztói igényeket - írták.

A zrt. megjegyezte, hogy a vizsgálat folyamán végig együttműködött a GVH-val, amely ugyan elmarasztalta a vállalatot a kérdéses időszakban alkalmazott árkialakítási gyakorlatáért, de piaci hatást nem állapított meg.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×