INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

richter

gyógyszer

eredmény

Nem változik a fókusz a Richternél

Infostart

Eredményesség szempontjából közepes volt az első félév a Richternél - mondta a társaság vezérigazgatója a második negyedévi eredmények közzététele után. Bogsch Erik hangsúlyozta: az eredményeken leginkább a rubel árfolyam gyengülése látszik meg, a társaság továbbra is elsősorban a nőgyógyászati készítmények forgalmazására koncentrál.

Közepesen jó félévet zárt a Richter Gedeon Nyrt. - mondta az InfoRádiónak a társaság vezérigazgatója. Bogsch Erik kifejtette, hogy a cég jól szerepelt Kínában, és a helyzetet figyelembe véve Oroszországban is, ahol rubelben 15 százalékkal növekedtek, miközben 25 százalékkal gyengült az euró-rubel árfolyam.

Lényeges, hogy a méhmióma ellenes készítmény forgalma szépen növekedett minden országban, elsősorban Nyugat-Európában – tette hozzá.

Bogsch Erik beszélt arról is, hogy továbbra is a nőgyógyászati készítmények forgalmazására koncentrál a társaság, hiszen az árbevétel több mint egyharmadát adják, és a növekedést is elsősorban ezekből várják.

A második félévben az elsőnél kicsit gyengébb eredményekre számít a vezérigazgató, vagyis összességében stagnálás következhet egy rendkívül kiugró tavalyi év után – emelte ki.

A gyógyszergyár nettó nyeresége 18,10 milliárd forint lett az április-júniusi időszakban, 19,4 százalékkal maradt el a múlt év második negyedévétől, amit a vezérigazgató elsősorban az egy év alatt, mintegy, valamint a magasabb értékesítési és marketingköltségekkel indokolt, amelyet csak részben ellensúlyoztak például a csökkenő kutatási-fejlesztési költségek.

Az év első hat hónapjában 187,27 milliárd forint árbevételt ért el a Richter, 1,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredménye viszont 19,2 százalékkal 30,3 milliárd forintra csökkent.

Kapcsolódó hang

Bogsch Erik
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018