eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem változik a fókusz a Richternél

Eredményesség szempontjából közepes volt az első félév a Richternél - mondta a társaság vezérigazgatója a második negyedévi eredmények közzététele után. Bogsch Erik hangsúlyozta: az eredményeken leginkább a rubel árfolyam gyengülése látszik meg, a társaság továbbra is elsősorban a nőgyógyászati készítmények forgalmazására koncentrál.

Közepesen jó félévet zárt a Richter Gedeon Nyrt. - mondta az InfoRádiónak a társaság vezérigazgatója. Bogsch Erik kifejtette, hogy a cég jól szerepelt Kínában, és a helyzetet figyelembe véve Oroszországban is, ahol rubelben 15 százalékkal növekedtek, miközben 25 százalékkal gyengült az euró-rubel árfolyam.

Lényeges, hogy a méhmióma ellenes készítmény forgalma szépen növekedett minden országban, elsősorban Nyugat-Európában – tette hozzá.

Bogsch Erik beszélt arról is, hogy továbbra is a nőgyógyászati készítmények forgalmazására koncentrál a társaság, hiszen az árbevétel több mint egyharmadát adják, és a növekedést is elsősorban ezekből várják.

A második félévben az elsőnél kicsit gyengébb eredményekre számít a vezérigazgató, vagyis összességében stagnálás következhet egy rendkívül kiugró tavalyi év után – emelte ki.

A gyógyszergyár nettó nyeresége 18,10 milliárd forint lett az április-júniusi időszakban, 19,4 százalékkal maradt el a múlt év második negyedévétől, amit a vezérigazgató elsősorban az egy év alatt, mintegy, valamint a magasabb értékesítési és marketingköltségekkel indokolt, amelyet csak részben ellensúlyoztak például a csökkenő kutatási-fejlesztési költségek.

Az év első hat hónapjában 187,27 milliárd forint árbevételt ért el a Richter, 1,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, az anyavállalat tulajdonosaira jutó adózott eredménye viszont 19,2 százalékkal 30,3 milliárd forintra csökkent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×