eur:
395.68
usd:
366.63
bux:
65686.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elszállhat a légiközlekedési ipar

A Boeing frissített előrejelzése szerint 1,5 millió pilótára és műszaki kiszolgáló személyzetre lesz szüksége a légiközlekedési iparnak a következő húsz évben.

Az amerikai repülőgépgyártó az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról ír, hogy globális szinten pilótából 617 ezerre, műszaki személyzetből 679 ezerre lesz szükség. Az egy évvel korábbi becslések szerint pilótából 10,5, technikusból 11,3 százalékkal kell több, mint azt tavaly becsülték. Emellett kabinszemélyzetből összesen 814 ezerre lehet igény 2035-ig.

Éves szinten a Boeing tanulmánya szerint globálisan 31 ezer új pilóta, 35 ezer technikus és 40 ezer légiutas-kísérő tudja biztosítani a légi forgalom kiszolgálását.

A világ régiói közül a legnagyobb igény a globális légi forgalom 40 százalékát adó ázsia-óceániai térségben van, ahol 20 év alatt 248 ezer pilótára, 268 ezer műszaki szakemberre és 298 ezer légiutas-kísérőre lesz igény. Ennek hátterében az elsősorban keskenytörzsű flottát üzemeltető és gyorsan fejlődő diszkont légitársaságok vannak.

Észak-Amerika az új mexikói és kubai piacok miatt lehet jó felvevőpiaca a légiközlekedési szakembereknek, Európában pedig a kontinensen belüli utazás fellendülése segítheti a folyamatot á Boeing elemzői szerint.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×