eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Informatikushiány ellen gyorstalpaló tanfolyam

Pár hónap alatt képezne ki programozókat az EPAM Systems szoftverfejlesztő - mondta az InfoRádiónak a cég ügyvezető igazgatója. Vinkó Bence szerint a speciális oktatásban részesült munkavállalók az informatika egy szűk területén feltölthetnék az üres informatikai állásokat, de tudásuk nem lesz egyenértékű egy felsőoktatásból kikerült informatikai szakemberével.

Vinkó Bence kiemelte, az ágazatban alapvető probléma a szakemberhiány. Az egyetemekről kijövő képzett szakemberek száma nem elegendő, sőt sok esetben a technológiai tudásuk sem felel meg teljesen a kor követelményének.

„Ez érthető is, mert ez az ágazat napról napra fejlődik, amit egy oktatási rendszernek viszonylag nehéz követnie” - hangsúlyozta az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

Vinkó Bence elmondta, a cég saját akadémiáján jelenleg már meglévő informatikai tudással rendelkezőket képeznek tovább, ezt szeretnék az informatika iránt érdeklődő, de más területen dolgozók számára is elérhetővé tenni.

„Ennek a képzésnek a kidolgozása folyamatban van, szeretnénk, ha működne. Számos országban van rá tapasztalat, pozitív visszajelzéseket kaptunk” - tette hozzá az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

Nem egyetemi idő alatt és picit „szakbarbárokat” képeznének, mint Vinkó Bence elmondta, ezek az emberek jó programozók lesznek, de nem fognak olyan tudással rendelkezni, mint egy programozó matematikus, aki az egyetemen ezt évekig tanulja.

„Sokkal általánosabb képet kapnak. Programozó képzésről beszélünk, egy adott területen, adott programnyelven lesznek bevethetőek ezek az emberek, kamatoztatható tudást kapnak, de semmiképpen sem olyan tág ismeretanyagot, mint az egyetemi évek alatt” - hangsúlyozta az EPAM Systems ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

Muhari Eszter a bronzéremért vívhat az észt Nelli Differt ellen a női párbajtőrvívók egyéni versenyében. A magyar vívónő a korábbiakban három ázsiai ellenfelet legyőzött, majd az elődöntőben 15-9-re kikapott a francia Auriane Mallótól.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×