eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Közösen kutat a Mol és a RAG

Megállapodást írt alá a Mol Nyrt. és az osztrák Rohöl-Aufsuchungs AG (RAG) egy, a Balatontól délre, Nyugat-Magyarországon található inkei terület közös kutatására és kitermelésére - közölte a magyar olajtársaság hétfőn.

A közlemény szerint a kutatási terület a partnerek által egyenlő arányban birtokolt Mol-RAG West Kft. tulajdonában van.

Az együttműködés célja az, hogy további magyarországi gáz- és olajforrásokat biztosítson és javítsa az ország energiabiztonságát.

A projekt mindkét fél számára további lehetőségeket nyújt és ösztönzi a magyar kutatási tevékenységet szolgáló beruházásokat.

A közlemény szerint a Mol és a RAG további hasonló együttműködési lehetőségeket keres.

A RAG Ausztriában, Németországban, Magyarországon és Lengyelországban folytat kutatást és termelést. A cég magyarországi tevékenységét százszázalékos leányvállalata, a RAG Hungary végzi.

Kutatási és termelési tevékenysége mellett a RAG a földalatti gáztárolók egyik legjelentősebb üzemeltetője Európában. A RAG és partnerei által működtetett gáztárolók nemcsak az osztrák, hanem a tágabb közép-európai piacot is ellátják: 2011-re kitűzött céljuk az 5 milliárd köbméteres kapacitás megvalósítása.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×